Alpinistični odsek Novo mesto

  •                                                          “Tudi najdaljša pot se začne z enim kortakom.” Leo Tzu

  • “Ali se bo nekaj zgodilo, je odvisno od mene.” Robert H. Schuller

  • “Tja, do koder je vredno iti, ne pelje nobena bližnjica.” Beverly Sills

  • “Izrabi dan!” Horacij

  • “Si želiš vertikale?” AO Novo mesto

  • “Karkoli delaš, delaj to s strastjo.” Tomaž Humar

  • “Čudovite stvari v življenju so tiste, ki jih počneš, ne tiste, ki jih imaš” Reinhold Messner

  • “Klin se s klinom zbija.” Mark Tulij Cicero

  • “Le malo je zadovoljstva v lahkih zmagah.” Edmund Hillary

  • “Kjer je volja, je tudi pot.” Angleški

  • “Goro bo premaknil le tisti, ki je v začetku premikal kamenčke” Kitajska modrost

  •                      “Bilo je lepo, nekateri so celo jokali….” R.M. – Gric

Delovna akcija & Piknik Luknja 2016

Posted on

V soboto 4.6.2016 se nas je ob 10 uri, zbralo 10 članov Alpinističnega odseka Novo mesto v našem edinem lokalnem plezališču Luknja. Po načrtu aktivnosti smo imeli delovno akcijo. Zima in sneg sta naredila svoje in potrebno je bilo postoriti vsakoletne tri zadolžitve. Očistiti je potrebno steno, popraviti pot in stopnice ter urediti gozdno cesto do plezališča.

Načelnik je na začetku razdelil zadolžitve in že smo bili v elementu. Igor Zupančič je opasal kosilnico in se sprehodil po gozdni cesti. Gric je zakuril ogenj, saj je bil kot vedno zadolžen za malico in kot je že v tradiciji je poskrbel tudi za sladico s svojimi odločnimi kremšnitami. Janez Kastrevc je priskrbel dve bibitki rdečega. Gregor Colarič, Albin Barbič, Nejc Šetina, Rok Ruperčič, Jan in jaz smo se odpravili popravit stopnice, ki vodijo s parkirišča do plezališča. Matej Kocebk in Robert Krštinc sta se namenila očistiti steno A sektorja, Gregor Šetina in Erpič Matjaž pa sta imela častno nalogo opremiti celotno plezališče s ploščicami, na katerih je ime in težavnost smeri. Pričela sta v B sektorju in nadaljevala skozi Herbari do A sektorja. Ura se je hitro obrnila in okoli 12 je prišel Grega Kostanjšek z najpomembnejšim orodjem – macolo!. Prinesel je celo tri od najmanjše do največje. Med tem je Gric že spekel prvo rudno in vsi smo se lačni zapodili v hrano. Pogrešali smo od Fakota klopi in mize, vendar smo se znašli.

Po prvi malici nam je ostalo še kar nekaj dela. Ekipa, ki je urejala pot, se je odpravila popravit podor poti pri Markovičevem spomeniku. Postavili smo “podporni zid” in utrdili nazaj brežino.

Vsi srčno upamo, da bo zdržalo vsaj dve leti. Gregor Šetina in Matjaž Erpič sta opremila še A sektor. Ko se je ura prevesila v popoldne sta se nam pridružila še Matej Balant in Romana Tomšič. Plan del se je opravil in pričeli smo s pospravljanjem orodja in pripravo plezalne opreme. Malo smo še posedeli ob ognju pri tem izpraznili pladenj kremšnit in se s polnim trebuhom odpravili proti domu.

[wdgpo_plusone]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.