Alpinisticni odsek Novo mesto

 •                                                          “Tudi najdaljša pot se začne z enim kortakom.” Leo Tzu

 • “Ali se bo nekaj zgodilo, je odvisno od mene.” Robert H. Schuller

 • “Tja, do koder je vredno iti, ne pelje nobena bližnjica.” Beverly Sills

 • “Izrabi dan!” Horacij

 • “Si želiš vertikale?” AO Novo mesto

 • “Karkoli delaš, delaj to s strastjo.” Tomaž Humar

 • “Čudovite stvari v življenju so tiste, ki jih počneš, ne tiste, ki jih imaš” Reinhold Messner

 • “Klin se s klinom zbija.” Mark Tulij Cicero

 • “Le malo je zadovoljstva v lahkih zmagah.” Edmund Hillary

 • “Kjer je volja, je tudi pot.” Angleški

 • “Goro bo premaknil le tisti, ki je v začetku premikal kamenčke” Kitajska modrost

 •                      “Bilo je lepo, nekateri so celo jokali….” R.M. – Gric

Obnova plezalne stene Loka

Alpinistični odsek je na območju Dolenjske aktiven že 38 let in za treninge potrebujemo umetno plezalno steno, ki je pomembna tudi za nadaljnji razvoj športnega plezanja. Samo od lanskega leta se je število naših članov občutno povečalo. Vsi plezalci trenirajo in nadgrajujejo svoje znanje z aktivnim plezanjem tako pozimi kot poleti. V deževnih dneh je plezanje nemogoče. Lokacija stene v Novem mestu je na Loki, pod Šmihelskim mostom, kar pomeni, da je stena tudi v deževnih dneh suha in omogoča plezanje. Zaradi vandalizma in slabega nadzora je stena v zelo slabem stanju in neuporabna.

V zadnjih letih opažamo, da je zanimanje pri mladih za športno plezanje v porastu. Ker alpinistični odsek Novo mesto do sedaj ni imel primerne infrastrukture za varno poučevanje mladih, smo se odločili, da uredimo umetno plezalno steno na Loki v Novem mestu. Namen stene je, da varno predstavimo športno plezanje mladim in najmlajšim. Prav tako je želja alpinističnega odseka Novo mesto v nekaj letih ustanoviti športno plezalni vrtec.

Z dnem 5.12.2013 smo od Mestne občine Novo mesto v upravljanje in vzdrževanje prevzeli steno na Loki. Opravili smo ogled stene in sestavili seznam potrebnih obnovitvenih del in njihove vrednosti. Obnoviti je potrebno kovinsko konstrukcijo, prebarvati lesene plošče, kupiti plezalne oprimke, sidrišča in varovalne ploščice, obnoviti je potrebno teren pod plezalno steno in obnoviti varovalno ograjo.

Večino dela, bomo opravili sami s prostovoljnim delom. Zavedamo se, da časi niso enostavni, a verjamemo, da z združenimi močmi zmoremo uresničiti ta projekt.

Alpinistični Odsek Novo mesto

 

Aktualne novice

Vipava

Posted on

V nedeljo je bila končno dokaj lepa napoved, vsaj za dopoldne, prsti že srbijo, plezat treba. Odpravimo se v Vipavo, v sektor Miklav na alpinistične smeri. Predvsem je bil to dober trening za nove tečajnike, fina avantura in dobra družba, odlično kar 10 plezalcev se nas je udeležilo nedeljske plezarije.

Spomladanske aktivnosti na ferajnu

Posted on

Nova generacija tečajnikov se pridno uči alpinističnih veščin.V juniju so opravili svoj prvi izpit šp. plezalca in kot veseli zaključek smo preživeli vikend plezanja plezanja v Rovinju. Nova generacija Tudi prejšnja generacija tečajnikov počasi končuje prvi letnik, opravili so še zadnji izpit iz zimske tehnike na Vršiču.15. junija delovna akcija v Lukni uspešno izpeljana. Postorili […]

Stara znanca, Viševnik in VDV

Posted on

Po nekajdnevnih prizadevanjih da dobim turaša za družbo je vse padlo na neplodna tla. Eni ne morejo , drugi so bolani, tretjim se ne da. Jaz pa sem komaj čakal da grem na sneg prvič v sezoni. Čeprav gre sezona počasi h koncu sem jaz šele začel z njo.              Budilka me zbudi ko je zunaj […]