Alpinistični odsek Novo mesto

  •                                                          “Tudi najdaljša pot se začne z enim kortakom.” Leo Tzu

  • “Ali se bo nekaj zgodilo, je odvisno od mene.” Robert H. Schuller

  • “Tja, do koder je vredno iti, ne pelje nobena bližnjica.” Beverly Sills

  • “Izrabi dan!” Horacij

  • “Si želiš vertikale?” AO Novo mesto

  • “Karkoli delaš, delaj to s strastjo.” Tomaž Humar

  • “Čudovite stvari v življenju so tiste, ki jih počneš, ne tiste, ki jih imaš” Reinhold Messner

  • “Klin se s klinom zbija.” Mark Tulij Cicero

  • “Le malo je zadovoljstva v lahkih zmagah.” Edmund Hillary

  • “Kjer je volja, je tudi pot.” Angleški

  • “Goro bo premaknil le tisti, ki je v začetku premikal kamenčke” Kitajska modrost

  •                      “Bilo je lepo, nekateri so celo jokali….” R.M. – Gric

Pakleniški vikend

Posted on

Ponovno je minil vikend ampak tokrat smo ga izkoristili v polno. Načrt za podaljšan vikend ter predhodni odhod v Paklenico se je posrečil. Z Robijem sva se odpravila že v petek zjutraj po stari cesti, da prišparava nekaj €. Še preden sva prišla do Paklenice sva se ustavila v dolini ter rezervirala apartma.

Odšla sva naravnost v središče Pakleniških skal. Vreme je bilo idilično, gužve sploh ni nikjer, parkirnega prostora pa kolikor ti srce poželi. Odpravila sva se v smer imenovana »Diagonalka« v Debelem kuku. Težavnost smeri po pregledovanju v knjigi je ravno pravšnja, po opisu sodeč pa smer obeta z kar nekaj zanimive plezarije. Smer je zelo zanimiva saj ponuja odprte prehode, zahteven kamin ter dovolj težavnosti, da ti ni dolgčas ob plezanju. V drugem raztežaju, ko je začelo primanjkovati dobrih oprimkov, me je kar pošteno stisnilo. Sledil je kratek premor s počitkom, da sem si zbistril glavo ter otresel roke potem pa hitro proti vrhu. Za piko na i poskrbi kratek dostop do smeri, abzajl do doline ter tudi kratek sestop do peš poti.

Večer preživiva sama saj so se nama ostali člani pridružili šele naslednje jutro. Moja  nosečka Nina, Janez in Mateja, ter njuna mala družinica prispejo v soboto. Na hitro nekaj »pofruštkamo« potem pa v smer. Ob vzpenjanju proti Anići Kuk smo nekako še izbirali pravo smer, ki bi ustrezala navezi vseh treh. Odpravili smo se proti smeri Karabore, ki ima kolikor vem dosti staro oceno 5b vendar pa smer preseneti s kar dovolj težkim previsom v drugem raztežaju. Robi ga je zlezel prvi v navezi, Janez za njim ga je spraskal brez padca in se je boril kot tiger. Jaz sem kot tretji v navezi skrbel bolj za fotoshooting, saj sem naredil v treh dneh preko sto slik.

V nedeljo si zaželimo nekaj kratkega ter jedrnatega. S smerjo Če je od Draga je od Draga v sektorju Kuk od Skradelin smo si popestrili plezarijo z zadnjim najtežjim raztežajem. Jaz sem šel kot prvi v navezi v smer ter jo plezal tako vse do vrha. Problem je nastal v zadnjem raztežaju, ki sem ga z malo težavami preplezal po kosih. Robi kot drugi v navezi ga je suvereno in uspešno zlezel v kosu, Janez pa ga je obšel. Za kratek čas smo se posončili na vrhu smeri ter odšli do stanovanja kjer smo s sončenjem nadaljevali v družbi deklet ter otrok.

Skratka še eden lepo preživet vikend v dobri družbi in lepem vremenu.

Plezali: Robi K, Janez K, ter Martin J

v družbi z: Nino K. ter Matejo U. z otroci.

 [wdgpo_plusone]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.