Alpinistični odsek Novo mesto

  •                                                          “Tudi najdaljša pot se začne z enim kortakom.” Leo Tzu

  • “Ali se bo nekaj zgodilo, je odvisno od mene.” Robert H. Schuller

  • “Tja, do koder je vredno iti, ne pelje nobena bližnjica.” Beverly Sills

  • “Izrabi dan!” Horacij

  • “Si želiš vertikale?” AO Novo mesto

  • “Karkoli delaš, delaj to s strastjo.” Tomaž Humar

  • “Čudovite stvari v življenju so tiste, ki jih počneš, ne tiste, ki jih imaš” Reinhold Messner

  • “Klin se s klinom zbija.” Mark Tulij Cicero

  • “Le malo je zadovoljstva v lahkih zmagah.” Edmund Hillary

  • “Kjer je volja, je tudi pot.” Angleški

  • “Goro bo premaknil le tisti, ki je v začetku premikal kamenčke” Kitajska modrost

  •                      “Bilo je lepo, nekateri so celo jokali….” R.M. – Gric

Pomladno prebujanje

Posted on

V mesecu aprilu se je dogajalo veliko. Tako kot narava okoli nas, vsa polna energije in prebujanja so se tudi na našem društvu dogajale akcije in dogodki.
Ponovno smo začeli foto natečaj in tako prejeli prve slike tromesečja. Na marsikateri sliki so še motivi zime, saj se je za nas zimska sezona zaključila dober mesec nazaj. Zato fotoaparat v lepih in sončnih dnevih, ko se boste potepali po plezališčih in hribih ne bo odveč.
Z mesecem aprilom smo začeli tudi z izobraževanjem. Ponosno se lahko pohvalimo kar z dvema šolama (alpinistična šola in šola športnega plezanja), ki ju vodi alpinistični inštruktor Borut M. s pomočjo alpinista Gregorja Š. (alpinistična šola) in st. pripravnik/športni plezalec Robert K. (šola športnega plezanja). Vsem novim tečajnikom želimo veliko uspeha in obilico znanja pri njihovem izobraževanju. Pridno poslušajte in se učite, da ne bo imel naš ”rabelj” preveč dela z podeljevanjem ”črnih pik” in seveda nagrajevanju le teh.
Da pa ni minil mesec samo v duhu dela smo si privoščili tudi nekaj oddiha in uživancije.
Tako smo se v soboto 11.4 podali v Vipavo, kjer je 11 članska zasedba ogrela prste v topli skali primorske in se tako pripravila za prihajajoči tabor. Nekateri so se podali tudi na vrh Gradiške ture, nekaj ta pridnih oziroma ”navitih” od plezanja pa so nabrali šparglje v upanju da se jim moč čim prej povrne.
Konec meseca se je zvrstil tudi plezalni tabor Omiš-Paklenica. V soboto 25 4. se je proti Omišu podala ekipa 4 avtomobilov, kjer je 7 članska ekipa s svojimi družinami in prijatelji uživala v lepem vremenu in dobri plezariji. Od druge polovice tedna naprej so se ekipi priključili še trije člani, ki so sredino dopoldne izkoristili  za plezanje. Ostali smo prileteli dol takoj v četrtek po službi. V petek zjutraj je bilo v kanjonu 12 članov skratka 6 navez, temu primerno je bilo tudi večerno razpoloženje, kjer smo izmenjali izkušnje in utrinke uspešnega plezalnega dne. Ob tej priliki bi se rad zahvalil Romanu M. – Gric-u, ki je uspešno vodil tabor.

Lep pozdrav in veliko uspeha v prihajajoči plezalni sezoni.

M. Balant

[wdgpo_plusone]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.