Alpinistični odsek Novo mesto

  •                                                          “Tudi najdaljša pot se začne z enim kortakom.” Leo Tzu

  • “Ali se bo nekaj zgodilo, je odvisno od mene.” Robert H. Schuller

  • “Tja, do koder je vredno iti, ne pelje nobena bližnjica.” Beverly Sills

  • “Izrabi dan!” Horacij

  • “Si želiš vertikale?” AO Novo mesto

  • “Karkoli delaš, delaj to s strastjo.” Tomaž Humar

  • “Čudovite stvari v življenju so tiste, ki jih počneš, ne tiste, ki jih imaš” Reinhold Messner

  • “Klin se s klinom zbija.” Mark Tulij Cicero

  • “Le malo je zadovoljstva v lahkih zmagah.” Edmund Hillary

  • “Kjer je volja, je tudi pot.” Angleški

  • “Goro bo premaknil le tisti, ki je v začetku premikal kamenčke” Kitajska modrost

  •                      “Bilo je lepo, nekateri so celo jokali….” R.M. – Gric

Rainbow Glory. Jezersko-Teranova

Posted on

Zadnji dan v januarju in pred slabo napovedjo sva s Tomažem še izkoristila odlične razmere v Teranovi. 

Ker je smer relativno zelo obiskana in ker sva nekako upala, da sredi tedna v smeri ne bo gneče, pa sva že v zori na poti proti najini avanturi na Petrolu srečala top  žensko navezo (J., J.). Ker  mi ni dalo mira, sem kaj kmalu ogovoril J. in izvedel, da ne bova edina dva v Teranovi.

Na parkirišču se ponovno srečamo in kot se spodobi za moški nagon jima slediva,  na kar naju po treh minutah sledenja ogovorita, češ če greva v Teranovo, morava skreniti po desni poti, ker oni dve sta spremenili načrte in tako sta se naši zgodbi končali. Midva po desni v smeri Dolgega hrbta, oni dve po levi v smeri Babe.

Ko sva prišla iz gozdička pa že opaziva dve navezi V Sinjem slapu, ena naveza pa 10 min pred nama ravno tako hodi proti vstopu Teranove in kaj kmalu vidiva še eno navezo že v drugem raztežaju Teranove smeri. V strahu, da pod smerjo čaka še ne vem koliko navez, ko pa prispeva do vstopa pa ugotoviva, da smo samo dve navezi pred vstopom v smer. 

Tu si nadeneva dereze, palice zamenjava za cepine, se naveževa, in kaj kmalu prispe pod smerjo prijazen mladenič, ki pa se loti smeri kar solo. Kmalu izveva, da je Ž. K..

Po prvem raztežaju mimo naju švigne še ne navezana naveza mešanega spola, ki sta imela apetite po Grintovčemu stebru, vendar pa sta se pri Češki koči nažrla megle in se odločila za Teranovo sladičko.

Po prvem raztežaju naju naveza, ki je hodila 10 min pred nama, spusti naprej in v treh urah uživaškega, meglenega plezanja v fenomenalnih razmerah prispeva na vrh smeri, na vrhu smeri pa naju pričaka nagrada  sončno modrega neba s čarobno mavrico in okoliškimi vršaci.

Za sestop v odlično uhojeni poti sva rabila 1 uro, ko pa sva prispela do avtomobila pa se nama je pričela avantura drugega dela najine dnevne avanture.

Namreč v času plezanja se je v dolini tako ojužilo, da se je avto vsedel oziroma nasedel s prvim koncem v sneg tako, da sva se zakopala in ni šlo ne naprej in ne nazaj.

Ker je Tomaž bil v takšni situaciji že izkušen, je vedel kako je treba nastopiti in v slabi uri sva bila na poti za Novo mesto, kjer sva  tudi popila zasluženo pivce.

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.