Alpinistični odsek Novo mesto

  •                                                          “Tudi najdaljša pot se začne z enim kortakom.” Leo Tzu

  • “Ali se bo nekaj zgodilo, je odvisno od mene.” Robert H. Schuller

  • “Tja, do koder je vredno iti, ne pelje nobena bližnjica.” Beverly Sills

  • “Izrabi dan!” Horacij

  • “Si želiš vertikale?” AO Novo mesto

  • “Karkoli delaš, delaj to s strastjo.” Tomaž Humar

  • “Čudovite stvari v življenju so tiste, ki jih počneš, ne tiste, ki jih imaš” Reinhold Messner

  • “Klin se s klinom zbija.” Mark Tulij Cicero

  • “Le malo je zadovoljstva v lahkih zmagah.” Edmund Hillary

  • “Kjer je volja, je tudi pot.” Angleški

  • “Goro bo premaknil le tisti, ki je v začetku premikal kamenčke” Kitajska modrost

  •                      “Bilo je lepo, nekateri so celo jokali….” R.M. – Gric

Zajzera

Posted on

Zadnjo soboto v januarju smo se kljub slabim razmeram in 4 stopnji v hribih odločili da se od januarja poslovimo z še enim vzponom. V želji po varnem plezanju in solidnih razmerah smo se zakopali v vodničke in iskali primeren cilj. Po posvetu na ferajnu z načelnikom smo ugotovili, da bi bila mogoče primerna destinacija Zajzera, v najslabšem primeru nam ostane še vedno Mlačca.

Zjutraj smo krenili iz Novega mesta, se ustavili v Kranju kjer smo pobrali malco in Gregorja in nadaljevali proti Italiji. Cesta do izhodišča je bila v odličnem stanju, tekaška proga pa vrhunsko pripravljena za dostop 🙂 Tudi sam dostop ni bil zahteven, saj je bilo kljub obilici novo zapadlega snega, le-ta puhek, prhek in prijazen za naše noge.

Z  Matejem sva si izbrala slap Piccolo Nabois, ga splezala v 4 urah in bila po sestopu ob vrvi čez dodatno eno uro pod steno.

David; Z Gregorjem sva po cca 150 višinskih metrih  pričela s  spustom ob vrvi. V spodnjem delu slapu so bile razmere več kot odlične, višje pa nenarejen slap, pod slapom ogromno vode in na njem snega. Po končanem spustu se zapodiva v dolino in seveda na pivo ( opozorilo; 4 piri stanejo 18 eur)

 [wdgpo_plusone]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.